Followers

Thursday, January 14, 2016

Bekal Eicha

Alhamdulillah hampir 2 minggu anak-anak ke sekolah.Hampir 2 minggu jugalah Naza gagahkan diri untuk bangun awal pagi siapkan bekalan untuk Evaleesya.
Menu simple-simple je macam bihun goreng, nasi goreng atau oglio olio.Kalau rajin sikit bolehlah buat nasi lemak tapi sambal akan dimasak malam sebelumnya.

Antara sebab Naza buat bekal :-
1.Jimat duit, sekali masak bukan dapat untuk Eicha je tapi untuk Daddy, Mommy dan Ryan pun dapat tapau gak. Boleh jimat RM10 sehari.Biasa kalau beli sarapan je berempat mesti lebih RM10.
2.Kebersihan - Mengelakkan keracunan makanan. 
3.Jimat masa rehat Eicha, dia tak perlu beratur ramai-ramai menunggu turn membeli makanan.Rehat 20 minit je takut nanti Eicha terkocoh-kocoh nak makan.
4.Duit poket boleh simpan dalam tabung.Dah penuh boleh beli apa yang dia nak =)
5.Yang penting,Eicha dapat merasa air tangan+kasih sayang seorang ibu..ecehhh....

bihun goreng+telur dadar+timun+tomato cherry

Nasi Lemak+ikan bilis+timun+tomato cherry

oglio olio+hotdog+apple

kuetiau+chickenball+tomato cherry+timun

mee goreng+telur dadar+tomato cherry+timun

air kotak+vitagen


sekian =)




3 comments:

Syamsid Dhuha said...

Cute ! reminds me a lot of "bento" japan :D . haha

Melissa Muklis said...

Comelnya bekal Eicha :D

Aqilah Azmi said...

alahai comel je hihi